Następne Poprzednie

Poznaj nowy smak życia!

Przekonaj się, że czasem niewiele trzeba, by życie stało się lepsze - wystarczy wprowadzić drobne zmiany w diecie!

Dieta odgrywa bardzo ważną rolę w życiu człowieka. Dostarczając organizmowi odpowiednich składników odżywczych, prawidłowo się rozwijamy i funkcjonujemy. Dlatego tak ważne jest, aby zwracać uwagę na to, co i jak się je.

Więcej

Zapraszamy na pomiar składu ciała!

Analizator IOI-353 firmy Jawon Medical pozwala na pomiar składu ciała podstawowych parametrów takich jak m.in. masa ciała, zawartość tkanki tłuszczowej, zawartość beztłuszczowej masy ciała, procentowy udział wody, wskaźnik BMI, zawartość wisceralnej (brzusznej) tkanki tłuszczowej, zawartość minerałów, określenie typu sylwetki, określenie wieku metabolicznego.

Więcej

O nas

Dietetyk- mgr Edyta Świder

Absolwentka na kierunku Dietetyka w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Jest także certyfikowanym instruktorem rekreacji ruchowej. Stale poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach i szkoleniach.


„Moja praca jest moją pasją. Wkładam w nią dużo zaangażowania. Wciąż poszerzam swoje horyzonty aby wykorzystywać aktualną, potwierdzoną naukowo wiedzę oraz dawać skuteczne rozwiązania osobom, które mi zaufały. Ze szczególną pasją zajmuje się żywieniem osób z chorobami dietozależnymi.

Każdy nowy pacjent jest indywidualną jednostką, co jest dla mnie kolejnym wyzwaniem i krokiem do rozwijania swojej wiedzy. Wierzę, że zdrowa dieta jest to początek pozytywnych zmian w naszym życiu. Zdrowe odżywianie to coś głębszego niż tylko kalorie czy kilogramy, to stan naszego zdrowia fizycznego i psychicznego.Uważam, że razem z pacjentem musimy pracować nad wzmacnianiem poczucia własnej wartości, motywacją oraz osiąganiem celów. Każdy ma swój indywidualny cel i powód, dla którego podejmuje się zmian. Szanuję to i pokazuję moim pacjentom jak wielką wartość ma zdrowie i samopoczucie, dzięki zastosowaniu zdrowego żywienia.Chcę, aby na trwałe zmieniali swoje nawyki.”

Oto część przebytych przeze mnie szkoleń i konferencji:

- Dietetyka i suplementacja poziom I, II, III i IV - Jakub Mauricz, 2016
- Program edukacyjny dla dietetyków,- PolishJournal of Nutrition, 2015
- Praktyczne wykorzystanie badań nutrigenetycznych w dietetyce i sporcie- DfMedica, 2015
- NutriDieta. Tworzenie jadłospisów w oparciu o wyniki badań GenoDiet- DfMedica, 2015
- Dietetyka Forum 2013- konferencja- Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości, 2013
- Żywienie ludzi aktywnych 2013- Konferencja Polskiego Komitetu Olimpijskiego, 2013
- Profilaktyka i dietoterapia chorób układu sercowo- naczyniowego, ze szczególnym uwzględnieniem hipercholesterolemii- Polskie Towarzystwo Dietetyki, 2013