O nas
Dietetyk- mgr Edyta Świder
Absolwentka na kierunku Dietetyka w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Jest także certyfikowanym instruktorem rekreacji ruchowej. Stale poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach i szkoleniach.
„Moja praca jest moją pasją. Wkładam w nią dużo zaangażowania. Wciąż poszerzam swoje horyzonty aby wykorzystywać aktualną, potwierdzoną naukowo wiedzę oraz dawać skuteczne rozwiązania osobom, które mi zaufały. Ze szczególną pasją zajmuje się żywieniem osób z chorobami dietozależnymi.
Każdy nowy pacjent jest indywidualną jednostką, co jest dla mnie kolejnym wyzwaniem i krokiem do rozwijania swojej wiedzy. Wierzę, że zdrowa dieta jest to początek pozytywnych zmian w naszym życiu. Zdrowe odżywianie to coś głębszego niż tylko kalorie czy kilogramy, to stan naszego zdrowia fizycznego i psychicznego.Uważam, że razem z pacjentem musimy pracować nad wzmacnianiem poczucia własnej wartości, motywacją oraz osiąganiem celów. Każdy ma swój indywidualny cel i powód, dla którego podejmuje się zmian. Szanuję to i pokazuję moim pacjentom jak wielką wartość ma zdrowie i samopoczucie, dzięki zastosowaniu zdrowego żywienia.Chcę, aby na trwałe zmieniali swoje nawyki.”
Oto część przebytych przeze mnie szkoleń i konferencji:
- Dietetyka i suplementacja poziom I, II, III i IV - Jakub Mauricz, 2016
- Program edukacyjny dla dietetyków,- PolishJournal of Nutrition, 2015
- Praktyczne wykorzystanie badań nutrigenetycznych w dietetyce i sporcie- DfMedica, 2015
- NutriDieta. Tworzenie jadłospisów w oparciu o wyniki badań GenoDiet- DfMedica, 2015
- Dietetyka Forum 2013- konferencja- Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości, 2013
- Żywienie ludzi aktywnych 2013- Konferencja Polskiego Komitetu Olimpijskiego, 2013
- Profilaktyka i dietoterapia chorób układu sercowo- naczyniowego, ze szczególnym uwzględnieniem hipercholesterolemii- Polskie Towarzystwo Dietetyki, 2013